Sivut

tiistai 3. toukokuuta 2011

:):(

Oltiin keskiviikkona collieyhdistyksen järjestämissä mätsäreissä Kupittaan puistossa. Otin molemmat koirat mukaan. Kion turisteilemaan ja tottumaan hälinään :DD ja Kovun vein kehään. Taas Kovu meni hienosti ja oli pöydälläkin upeesti, sinisen sai, mutta ei tällä kertaa sijotuttu. Kion kanssa treenailin temppuja puiston laidalla ja hyvin pysyi hallittuna heti kun hänen kanssa jotai teki, on se vaan niin toiminnan mies ;D

Nyt pitää vaan Kovun kanssa treenata enemmän tota seisomista että jaksaa kauemmin kököttää paikoillaan jos ei namii heti heru.

Ja siinä kun katsoo liikkeessä paljon muhun, ni siihen en vielä puutu, koska se on todella hyvä sitten tokossa(vaikka tiedänkin että liikkeet lyhenee, mutta sen saan sitten myöhemmin korjattua)

Kuvat ottanut Sirpa Saari




Kio oli ensimmäisissä ATT:een treeneissä. Treenattiin viime epiksen kisaa ja se olikin todella hyvä että sain enemmän selvyyttä joissakin kohdissa miten kannattaisi tehdä nopeen koiran kanssa sillä radalla. Ensinnäkin sain palautetta mun ohjaustyylistä: mun pitäis pitää enemmän käsii levällään, kun ennen mulla on ollut tapana pitää nyrkissä tai piilossa. Kio meni huomattavasti paremmin tällä "tekniikalla".

Ohjaaja kehui meitä lopussa että suoriuduttiin hyvin "ensikertalaisiksi" ja oli tosi haltioissaan Kion temperamentistä,jee hyvä me. Ja mitäs muuta sitten ryhmäläiset vaikuttivat todella mukavilta ja ystävällisiltä, että kyllä kelpaa nyt treenata :).

Ja sitten vähän huonommat uutiset. Oltiin mummon mökilla ja koirat juoksivat ihan innoissaan vapaana ja sitten yhtäkkiä huomasin Kovun nilkuttavan vasenta takajalkaa. Soitin päivystykseen ja he sanoivat että tää on normaalia pennulla, että tapahtuu usein venähdyksiä ym. pennun riuhuessa. Sain ohjeeksi antaa kipulääkettä. No Kovu nilkutti n.3 päivää ja sitten se lakkasi. Että olin iloinen että ei mitään hullumpaa sattunut. Viikko sen jälkeen oli Kovulle ja Kiolle varattu osteopaatti aika Piiran luo. Piira tutki eka Kovun ja sanoi että selkä/lanneranka on ihan vino ja pulvilumpio jäykkä, luultavasti saanut kolahduksen siihen. Sanoi että koska on nilkuttanut jalkaa, ni Kovu on luultavasti ruvennut pitää painoa pelkästään terveen jalan puolella ja sen takia olikin hoidon jälkeen ihan veltto ja sen huomasi ihan silmin kun koko kroppa valahti terveelle puolelle :(. Piira sanoi että on todella tärkeää saada Kovu nyt käyttämään takajalkaa ja jos rupee vähääkään nilkuttamaan niin heti ortopedille. Ei riuhumista, ei laukkaamista. Pelkästään kävelyä. Voi pientä raukkaa ku pitäis olla koko ajan estämässä ku Kovu pomppii tai yrittää leikkii, ei ollenkaan kiva. Toivottavasti jalka paranee nopeesti.

Sitten oli Kion vuoro ja uutiset oli Kion kohdalla paremmat, huh. Selkärangassa vähän jäykkyyttä, muuten oli kunnossa. Ja sanoi että noi jumit voi johtua hyvin paljon Kion rakenteesta. Kiolla on todella pitkät jalat ja sen takia sitten seisoo ja kävelee vähän kumarassa. Kio tarvitsee nopean vauhdin että pystyy ravaamaan kunnolla. Kotiläksyksi paljon metsälenkkejä ja niitä perus mäkikävelyjä, mitä nyt ollan tehtykkin paljon.

Ossarilla katsottiin vielä molempien koiruleiden paino: Kio 9,7kg ja Kovu 7,3kg. Aikamoiset mörsselit mulla asustaa kotona.

1 kommentti:

  1. Hui, pelästyin jo, että Kovulla on sama jalkavaiva kuin Kaisallakin.. Mutta ei sentäs!

    VastaaPoista